Default Image

Acuvi förstärker ledningsgruppen med ny CTO

May 26, 2023

Acuvi förstärker ledningsgruppen med ny CTO

Acuvi rekryterar Karin Thurberg till CTO. Karin har en gedigen bakgrund från telekom- och elektronikbranschen, med mångårig erfarenhet från bl.a. Ericsson och Huawei där hon haft ledande roller inom försäljning samt affärs- och produktutveckling av mobilnät.
Acuvi befäster sin marknadsposition med den kommande lanseringen av den högteknologiska mikromotorplattformen ULTRA – en linjär ultraljudsmotor som levererar kraft och nanometerprecision i miniatyriserad förpackning.

”Karin har djup erfarenhet från telekom vilket matchar läget när vi tar ULTRA till marknaden. Våra pågående projekt inom 5G, avancerad optik och diagnostik kommer att dra nytta av att vi förstärker bolagets kompetens och nätverk inom dessa områden. Jag är glad och stolt över att Karin väljer att börja jobba för Acuvi”, säger Olof Stranding, VD Acuvi.

Karin Thurberg har haft ledande roller inom globala teknologibolag bland annat som Produktchef för Radio Access inom Huawei och olika affärsdrivande roller inom Ericsson. Hon kommer senast från rollen som Chief Product Officer på JonDeTech Sensors. Karin är civilingenjör i Teknisk Fysik från KTH och har en Executive MBA från Uppsala Universitet.

”Jag är mycket imponerad av Acuvis världsledande teknologi inom precisionsmekanik. Jag ser fram emot att bidra till bolagets ledning med mitt affärsdriv och kompetens inom utveckling och telekominfrastruktur”, säger Karin Thurberg, tillträdande CTO Acuvi.

Karin tillträder sin roll i augusti. Acuvis nuvarande CTO, Mikko Vähäsöyrinki, skiftar fokus till rollen som Affärsområdeschef för Life Science Instrumentations och kommer även fortsättningsvis att ingå i bolagets ledningsgrupp.

Vid frågor, vänligen kontakta: Olof Stranding, VD Acuvi, [email protected]

Om Acuvi:

Acuvi är en bolagskoncern som tillhandahåller världsledande system och teknologier som möjliggör högre precision och ökad miniatyrisering. Kunderna återfinns inom bland annat Life Science, halvledarindustri och avancerad optik. Acuvis aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser: Redeye AB

www.acuvi.com

Informationen lämnades enligt ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 26 maj 2023.

Release