Default Image

Uppföljningsorder från halvledarindustrin

June 8, 2016

Uppföljningsorder från halvledarindustrin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PiezoMotor Uppsala AB (publ) (“PiezoMotor” eller “bolaget”), världsledande leverantör av banbrytande mikromotorer, meddelar idag att bolaget har erhållit en uppföljningsorder från en asiatisk tillverkare av utrustning till halvledarindustrin. Ordervärdet uppgår till cirka 350 KSEK och leverans planeras ske under andra halvåret 2016. PiezoMotor räknar med att fakturera denna kund omkring 1 MSEK under innevarande år. Projektet bedöms närma sig kommersiell fas och repetitiva leveranser.

Den asiatiska halvledartillverkaren har inom ramen för ett omfattande utvecklingsarbete integrerat PiezoMotors motorer i ett mycket avancerat så kallat litografisystem som används inom halvledartillverkning. Motorerna som PiezoMotor levererar utgör nyckelkomponenter för att systemet ska uppfylla kundens extrema precisionskrav.

Halvledarindustrin representerar en marknad med mångmiljonpotential för PiezoMotor och redan idag har bolaget samarbeten och relationer med flera etablerade aktörer på denna marknad. Branschens allt högre krav på extrem precision ligger helt i linje med de prestanda som PiezoMotors produkter levererar.

“Halvledarindustrin är ett av våra fokusområden och där tillför våra nanopositionerande motorer ett stort värde. Vi ser möjligheter att växa ordentligt med den här kunden som är en viktig aktör på marknaden för avancerade litografisystem för halvledarindustrin. Beställningarna vi har fått i år markerar slutskedet av ett två år långt utvecklingsarbete och vi närmar oss nu den kommersiella fasen. Väl där ser vi goda möjligheter till en markant försäljningstillväxt”, säger Johan Westermark VD.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Westermark, VD, +46 (0)708-18 24 00, johan.westermark@piezomotor.se

Certified Adviser

Erik Penser Bank AB, Apelbergsgatan 27, Stockholm. Telefon: +46 (0)8-463 80 00. E-post: info@penser.se.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]